damvereniging Denk en Zet Culemborg

 

06-01-2018: Denk en Zet 2 gelijk tegen Raes Maastricht

Ondanks dat op het laatste moment twee invallers moesten worden opgeroepen wist Denk en Zet 2 een 10-10 gelijkspel te scoren tegen het op papier sterkere Raes Maastricht. De Culemborgers hadden lange tijd zelfs zicht op meer.
Tegenover drie nederlagen stonden ook drie overwinningen, en wel van Simon Harmsma, Krijn van Drie en Ebbo de Jong. Remises waren er voor Ed Kok, Henk Stoop, Jan Riesthuis en Kumar Mangal.

17-12-2017: Denk en Zet 2 verliest van DES Lunteren 2

Denk en Zet 2 ging ondanks goede kansen met 8-12 ten onder tegen DES Lunteren 2. De Culemborgse dammers zagen verschillende goede standen niet omgezet in de bijbehorende scores. Alleen Albert Middelkoop won met een fraaie combinatie, maar daar stonden drie nederlagen tegenover. 6 partijen eindigden in remise.

26-11-2017:
Denk en Zet 2 zwaar onderuit.

Denk en Zet 2 had weinig in te brengen tegen de reserves van WSDV. Doordat enkele spelers moesten invallen in het 1e team kwamen de Culemborgers verzwakt aan de start. Op de 6-14 nederlaag met 6 remises en vier nederlagen viel dan ook niets af te dingen. De zes punten kwamen op naam van Ed Kok, Henk Stoop, Simon Harmsma, Jan Riesthuis, Thijs Vreugdenhil en Kumar Mangal.

12-11-2017: Denk en Zet 2 kansloos tegen DUO 2.

Denk en Zet 2 was in Doetinchem kansloos tegen DUO 2. Tegenover de overwinning van Henk Stoop stonden liefst vier nederlagen. De partijen van Ed Kok, Henk Ruesink, Simon Harmsma, Jan Riesthuis en Ebbo de Jong eindigden allen in remise. Opmerkelijk was dat alle beslissingen op het bord kwamen na grote fouten.

 

29-10-2017: Denk en Zet 2 verrassend naar winst.

Denk en Zet 2 heeft verrassend de eerste winstpartij sinds de promotie naar de eerste klasse binnengehaald. Tegen EAD Asten werd het 12-8. Beide teams hadden grote personele problemen. Denk en Zet verscheen met enkele relatief zwakke invallers achter het bord, terwijl EAD zelfs twee borden onbezet moest laten. Ondanks de 4-0 voorsprong die dit tot gevolg had was de wedstrijd vooraf geen gelopen race. Op zes van de acht overige borden had EAD een op papier sterkere speler. Krijn van Drie stal de show door zijn sterke opponent te verassen met een mooie combinatie. Ook Peter Kers won, hij overklaste zijn tegenstander volledig. Henk Stoop, Thijs Vreugdenhil, Albert Middelkoop en Ebbo de Jong zorgde met hun probleemloze remises voor de verdiende overwinning.

 

16-09-2017: Denk en Zet 2 hard onderuit

Op papier zouden DC Nijmegen en DeZ 2 ongeveer gelijkwaardig moeten zijn. Op vijf borden hebben de Culemborgers een rating-voordeel en op vijf borden een rating-nadeel. In de praktijk ging die vlieger echter niet op. Op het combinatieve vlak valt er nog veel te leren.

De winstpartij:
Grootmeester invaller John van den Borst ging in de aanval en speelde Hans Ladage van het bord. Een zetje van Weiss bracht de winst.

De remises:
Ed Kok kwam via een halve hekstelling wel wat in de verdrukking maar de remise was terecht.
Henk Reusink probeerde voordeel te bereiken tegen Denise van Dam via Klassiek drukspel maar mocht uiteindelijk tevreden zijn met een punt.
Simon Harmsma speelde tegen de linker vleugel van zijn tegenstander en kreeg een kansrijk eindspel. Via een plakker werd het toch remise.
Krijn van Drie had klassiek spel tegen Anton Janssen en in het middenspel werd al snel remise gegeven. Trouwens vlak nadat Krijn een fraaie winstkans had gemist.

De verliespartijen.
Thijs Vreugdenhil kwam niet lekker uit de opening en werd van het bord gedrukt door Stef Migchelbrink. Een simpele doorbraak combinatie deed de rest.
Jan Riesthuis bouwde zijn stand niet goed op en verloor geforceerd een schijf.
Ebbo de Jong laat zich wegdrukken en komt verloren te staan maar krijgt een herkansing in het klassieke late middenspel, echter hij laat zich verleiden tot een zelfmoord-combinatie in een remisestand.
Henk Stoop speelde een prima partij maar in een prima, in hogere zin wellicht wel gewonnen, stand, overzag Henk een simpele combinatie van zijn tegenstander. Het was meteen uit.
Ook Peter Kers had een prima klassieke partij totdat hij in het late middenspel in een combinatie vloog.

Samenvatting.

We zijn combinatief afgetroefd, zeker drie van de vijf verliespartijen waren niet nodig en als je dan ziet dat Henk S., Krijn en Simon (winst) kansen hebben gemist, is de uitslag wat geflatteerd, maar desalniettemin wel terecht!